Menu:

Home

Dit is 'n voorbeeld van een website met daaraan gekoppeld een beheer- en onderhoudsysteem: CMS Made Simple.
Met 'n CMS kan een site gemakkelijk zelf worden bijgehouden en uitgebreid: u kunt zelf teksten en afbeeldingen (content) wijzigen of er nieuwe opzetten, extra pagina's aanmaken en die vullen met content, etc etc.
Een CMS moet altijd ge-installeerd worden op de server bij de provider, meestal ook aangepast en/of uitgebreid met gewenste functionaliteiten, wat werktijd dus kosten met zich meebrengt. Maar als 'n site frequent bijgewerkt moet worden, zijn deze eenmalige kosten er al snel uit gehaald.

Er is in deze voorbeeldsite tevens een kant & klaar sjabloon voor de lay-out/het ontwerp gebruikt. Daardoor worden (hogere) ontwerpkosten voor een op-maat-gemaakt ontwerp bespaard.
Al met al maakt zo'n combinatie van CMS met standaard-sjabloon, het laten maken van een eigen website minder kostbaar.

Een gekozen standaard-sjabloon bepaalt vooral de indeling van de pagina's: positie van het navigatie-menu, aantal kolommen ed., maar ook de kleuren van achtergrond en letters.
Echter al deze elementen, alsmede logo en/of andere afbeeldingen, kunnen wel aangepast worden naar eigen voorkeuren, waardoor de site toch een persoonlijkere uitstraling krijgt.

In dit voorbeeld zijn o.a. de foto's in de header aangepast.

Om andere (aangepaste) sjablonen te bekijken, klik in het linker menu op 'Sjablonen' en vervolgens op een van de voorbeelden.

Maar ook elke andere website kan mbv CMS Made Simple zelf onderhouden worden. Twee voorbeelden hiervan zijn:
- Maureen Klijn - theatermaker & docent drama;
- Caroline Roessing - Tekeningen